TerveELÄMÄ tukee myös nuorisourheilua

TerveELÄMÄ tukee myös nuorisourheilua

TerveELÄMÄ on vahvasti terveellisten elämäntapojen kuten liikunnan sekä monipuolisen ruokavalion puolestapuhuja ja erittäin tärkeää meille on aina ollut nuorten tukeminen ja valistaminen. Tämän vuoksi TerveELÄMÄ:llä on kummiurheilijoita joiden liikunta- ja urheiluharrastusta olemme tukemassa eri tavoin.

Yksi kummiurheilijoistamme on Kiira Väänänen, Suomen lupaavimpia tulevaisuuden naisheittäjiä. Annetaan Kiiran kertoa miten kuluneen talven ja kevään harjoituskausi sujui menestyksekkään viime vuoden jälkeen ja mitkä odotukset nuorella naisurheilijalla on tälle kisakaudelle.

“Hei!

Nyt on harjoituskausi ohi ja kisakausi menossa. Vihdoinkin pääsen heittämään täysillä! Odotin kisakautta paljon ja sitä varten treenasin jopa 12 kertaa viikkoon. Harjoitteluni koostuivat yleensä viikoittain kahdesta heittotreenistä, muutamasta puntista ja hyppytreenistä sekä pikavoimasta ja huoltavasta treenistä. Aloitin opiskelun urheilulukiossa ja sain sitä kautta viikkoon 3 aamutreeniä, jossa me heittäjät teimme meille sopivaa kevyttä harjoittelua. Pääsin myös mukaan moukarinheiton Nuorten-maajoukkueeseen viime talvella ja sen kautta sain 4 hyvää harjoitusleiriä peruskuntokaudelle. Oli mukavaa päästä harjoittelemaan kilpakumppaneitten kanssa. Leiriltä sain paljon hyviä neuvoja huippuvalmentajilta niin treenaamiseen kuin heittotekniikkaankin. Testitulokset kertoivat leireillä sen, mitä halusinkin. Kehityin peruskuntokaudella hyvin ja sen takia minulla on luottavainen mieli tuleviin kisoihin.

Kauden ensimmäiset kilpailut ovat menneet alakanttiin odotettua nähden, mutta samalla ne ovat näyttäneet hyvin sen mitä pitää vielä tehdä, ennen kuin pääkisat tulevat. Vielä on kourallinen kisoja sekä lajikarnevaalit jäljellä ennen pääkisaani eli EM17-kisoja. Ne ovat heinäkuun puolivälissä, joten aikaa on vielä runsaasti huippukunnon löytämiseen. Kauden päätavoitteet ovat heittää 3kg yli 70m ja 4kg yli 60m. Tavoitteeni ovat siis uusien metrikymmenysten rikkominen, joka vaatii aina enemmän. Tällä hetkellä odotan mielenkiinnolla matkaani Tbilisiin, jossa olin myös viimevuonna EYOF-kisoissa. On mahtavaa päästä edustamaan Suomen maajoukkuetta uudelleen ja näyttämään sen mistä meidät on tehty!

Kaikille oikein liikunnallista ja TERVETTÄ kesää, toivottaa Kiira! 🙂  “