TerveELÄMÄ-kummiurheilija Kiira Väänänen edustamaan Suomea Georgiaan Nuorten Olympiafestivaaleille

TerveELÄMÄ-kummiurheilija Kiira Väänänen edustamaan Suomea Georgiaan Nuorten Olympiafestivaaleille

Nuori 16-vuotias moukarinheittäjälupaus Kiira Väänänen on valittu maajoukkueeseen edustamaan lajissaan Suomea Georgian Tbilisissä 26.7.-1.8.2015  järjestettäviin Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleihin (EOYF – European Olympic Youth Festival). Kilpailut ovat kansainvälisesti nuorten päätapahtuma tänä vuonna ja monelle nuorelle urheilijalle ensikosketus kansainvälisiin kilpailuihin.

Annetaan TerveELÄMÄ-kummiurheilijan Kiiran itse kertoa miten kesän harjoittelut ja kilpailut ovat menneet ja mitkä odotukset hänellä on tulevista arvokisoista:

“Treenasin talvella paljon peruskuntoa ja sen takia odotukset kesää varten olivat korkealla. Treeneissä on nyt kesän aikana panostettu laatuun ja harjoitustehoihin ja palauttavaan lihashuoltoon. Totta kai monipuolinen ruokavalio, vitamiinit ja hivenaineet kuuluvat oleellisena osana harjoitteluun. Kilpailukauteni on ollut tähän mennessä ihan ok. Heittotekniikassa on ollut hiottavaa ja nyt olen saanut sen kuntoon valmentajieni kanssa. Tänä kesänä en ole tuntenut kilpailuissa vielä kertaakaan sellaista tunnetta että olisin täysin tyytyväinen tekemääni.

Paras tulokseni on ollut 65,78m ja sillä sijoitun tällä hetkellä maailmanlistan ensimmäiselle sijalle. Tiedän kuitenkin, että pystyn parempaan ja sen takia käyn vielä monissa kilpailuissa tänä kesänä. Seuraava koitokseni on EYOF-kilpailut Georgian pääkaupungissa Tbilisissä, jonne pääsin edustamaan Suomen joukkuetta. Kyseessä on ensimmäinen ulkomaankilpailuni, joten odotan matkaa todella innolla. Suorastaan hypin onnesta, kun saan vihdoin pukeutua suomen väreihin muiden joukkuelaisten kanssa ja edustaa sitä kautta maatamme. Tässä kisassa jos missä haluan heittää pitkiä kaaria ja sen takia olen valmistautunut siihen hyvin. Toivotaan, että Georgiassa sää suosii! – kesäterkuin, Kiira”

TerveELÄMÄ-tiimi toivottaa kummiurheilijalleen tsemppiä ja menestystä Georgiaan ja iloista fiilistä. Muistahan nauttia ensimmäisen kansainvälisen arvokisasi tunnelmasta!