Kesä on kesä kelistä huolimatta. Ja vauhtia riittää.

Nyt mennään kovimman kesälomasesongin loppupuolta, sekä muutenkin poikkeuksellisia aikoja. Tapahtumat on olleet alkuun kortilla, kun koitetaan pitää huolta yhteisesti kaikkien terveydestä. Mutta tämähän ei meitä estänyt lähtemästä mukaan ajamaan kilpaa. Tietenkin kaikkia suosituksia ja käytännön varovaisuutta noudattaen. Nyt vuorossa oli jo kertaalleen tutuksi tullut laji TimeAttack. Pakkasimme mukaan reippaasti iloista mieltä ja sadetakit. Kun suomen kesä on kuitenkin kesä, vaikka aurinkoa ei aina näe. Kilpailupäivä sujui hyvinkin jännittäen, kun lähdettiin hakemaan parasta aikaa.

Vaikka lajissa merkitsee valtavasti auto ja tämän ominaisuudet, niin ei niitä päästä hyödyntämään, jos kuski ei ole vireessä. Tiesimme aloittaneemme valmistautumisen jo hyvissä ajoin hyödyntäen TerveELÄMÄ monivitamiinia ja TerveELÄMÄ maitohappo5 valmistetta. Nämähän itsessään eivät korvaa terveellistä ruokavaliota. Lähdimme suunnittelemaan asiaa ihan kuljettajan arjen kannalta. Tässä on varmasti äärimmäisen paljon huomioitavia asioita, mutta tilanteen teki meille hyvin helpoksi se, että pitäydyimme hyvinkin perinteisessä suomalaisessa ruokavaliossa. Pystyimme luottamaan TerveELÄMÄ monivitamiinin sopivuuteen. Onhan tämä suunniteltu suomalaisen keskiarvoruokavalion mukaan. Kysymys kuuluikin: ”voiko vireystaso ja kunto nousta vain syömällä uusia pottuja ja savustettua säynävää?” Noh, vireys on monessa kohtaa hyvin henkilökohtainen kokemus, jota ei äkkiä ulkopuolelta näe. Kunnollekin on monessa kohtaa hyvin toisistaan eroavat näkemykset kuka mittaa ja miten. Meillä käytettiin kilpailupäivästä saatuja kokemuksia ja mittauksia meidän toteamuksemme mittarina.

Itse kilpailupäivä. Kuten alussa totesimme tässä tuli todistettua kesän kauneutta monella tapaa. Oli aurinkoa, sadetta ja kaikkea siltä väliltä. Valmistautuminen alkoi hyvissä ajoin varikolta ja varikkopiste oli hyvissä ajoin valmiina. Ensimmäiselle lämmittelykierrokselle mentäessä jännitys oli todella katossa, olihan se kesän ensimmäinen hetki, kun kilpailuasetelmissa ajetaan radan lähtösuoralle. Kierrokset ja tuntumat kun oli haettu, niin siitä jatkettiin aika-ajo kerta 1:lle. Ajossa vielä vähän oli hakemista eikä se ihan paras aika tullut. Aika-ajo 2 rupeamalle lähdettiin siis sijalta 6 ja nyt kävi kuuluisat tekniset viat meidän kohtaloksemme ja jäimme sijalle 7, kun auto ei vain suostunut toimimaan kuivalla kelillä.

Nyt sitten olikin se aika, kun hyvä valmistautuminen kantoi hedelmää. Sijalta 7 lähdetään viimeiselle vedolle. Vireys on oltava kohdallaan! Koska päivän pituus alkaa yleensä painaa tässä vaiheessa, niin oli helpottavaa todeta näin olleen! Kunto oli myös hyvä ja vireys pysyi korkealla koko päivän. Näin ollen keskittyminen kuntoon ja valmistautumisvaihde päälle ja annetaan kaikkemme. Sade nosti jännitystä lähtösuoralla odottaessa, ja tämä odottaminen tuntui mahdottoman pitkältä, kunnes autoille annettiin lähtökäsky. Sinne mentiin, vain ja ainoastaan parasta mahdollista aikaa hakemaan.

On hyväksi: LIHAKSILLE, NÄÖLLE, VASTUSTUSKYVYLLE, MIELIALALLE, ja VIREYDELLE. Nämä on lainauksia tyypillisestä myyntilupauksesta, jota monet epäilevät. Mutta kierroksen jälkeen todettiin, että juuri nämä kaikki oli kunnossa eikä niissä ollut mitään huomautettavaa. Toki mielialaa vielä auttoi se, kun kuuli ajat ja totesimme, että tämähän riitti jopa luokassamme toiselle sijalle! Mikä mahtava tunne! Emme todellakaan jätä näitä välistä kyllä jatkossakaan ja muistamme ottaa nämä arkirutiineihin mukaan. Vielä suuri kiitos kaikille mukana olleille! Nähdään vielä tulevaisuudessa palkintokorokkeilla!