Heittäjälupaus TerveELÄMÄ-kummiurheilijaksi

Pohjois-Savolaista urheiluiseuraa Varpaisjärven Virettä edustava tulevaisuuden heittäjälupaus Kiira Väänänen on yksi TerveELÄMÄ kummiurheiljoista. TerveELÄMÄ kummiurheiljat edustavat paitsi omaa lajiansa, myös Terveitä ELÄMÄNTAPOJA ja edesauttavat ja tukevat osaltaan nuorten liikuntaa esimerkkinsä kautta.

Annetaan Kiiran itse kertoa kuka hän on?

“Olen Kiira Väänänen, 16- vuotta. Harrastan moukarinheittoa ja ennätykseni siinä on 66.52 metriä. Olen yleisurheillut pienestä pitäen ja moukarinheittoon tutustuin paremmin jo 9- vuotiaana. Moukarinheitto alkoi kiinnostaa minua eniten kaikista yleisurheilulajeista ja aloin harjoitella sitä aktiivisemmin 10- vuotiaana. Tein ensimmäisen SE- tulokseni ollessani yhdeksän vuotta ja sen mukana sain paljon motivaatiota harjoitella enemmän. Vuosien varrella olen rikkonut toinen toistaan suurempia ennätyslukemia ja nyt nimissäni on 13 Suomenennätystä, joista nykyinen ennätykseni nousi viimekesänä 2014 maailmankärkitulokseksi naiset 15-16- sarjassa.   Tulevaa kisakautta varten olen harjoitellut viime lokakuusta asti ja tavoitteeni kesälle ovat korkeat. Minulla on mahdollisuus päästä oman ikäsarjani EM- kisoihin Georgiaan, jonne en halua lähteä vain leikkimään. Suuret ja jopa mahdottomat tavoitteet pistävät minut ylittämään itseni niin harjoituskaudella kuin myös kilpailukaudella.
Talven harjoittelu on sujunut hyvin eikä loukkaantumiset yms. ole haitannut treenejäni. Rakkaus lajiani kohti pitää pääni pystyssä raskaimmissakin harjoitteluissa ja treeneistä tuleva hyvä olo auttaa minua jaksamaan esim. opiskeluissani. Osaltani kannustan kaikkia nuoria liikkumaan, joko sitten leikkimielellä tai tosissaan!”

TerveELÄMÄ toivottaa Kiiran tervetulleeksi Kummiurheilijoidemme joukkoon ja pidämme peukkuja Kiiran tulevalle kesälle ja tavoitteille!

Kiira Väänänen harjoittelukentällä
Kiira Väänänen harjoittelukentällä